Afvallen met een caffeïne dieet, bewezen!

Koffie is de nummer een bron van antioxidanten en afvallen!

Caffeïne dieetVoor afvallen op een gezonde manier biedt koffie meer dan alleen een ochtend schok. De dampende kop uit Java is ook de nummer één bron van antioxidanten, blijkt uit een nieuwe studie door onderzoekers van de Universiteit van Scranton (PA). Hun studie werd beschreven op de 230e nationale bijeenkomst van de American Chemical Society, ‘s werelds grootste wetenschappelijke vereniging.

“Amerikanen krijgen meer anti-oxidanten uit koffie dan welke ander voedingsbron dan ook. Niets anders komt in de buurt”, aldus onderzoeksleider Joe Vinson, Ph.D., een professor chemie aan de universiteit. Daar groenten en fruit over het algemeen gepromoot worden als goede bron van antioxidanten is de nieuwe vondst verrassend, omdat het voor het eerste is dat is aangetoond dat koffie de primaire bron is waar de meeste Amerikanen hun anti-oxidanten uit krijgen, aldus Vinson.
Zowel cafeïne en cafeïnevrij versies lijken om soortgelijke antioxidant niveau te bieden, voegt hij eraan toe.
Hij waarschuwt dat een hoge antioxidant in voedingsmiddelen en dranken niet per se te vertalen zijn naar het niveau in het lichaam. De potentiële voordelen voor de gezondheid van deze antioxidanten hangt uiteindelijk af van hoe ze worden opgenomen en gebruikt in het lichaam, een proces dat nog steeds slecht wordt begrepen, aldus Vinson. De studie werd voornamelijk gefinancierd door de Amerikaanse Cocoa Research Institute.Uit het nieuws volgt een groeiend aantal voordelen voor de gezondheid en afvallen door middel van het drinken van koffie.

Antioxidanten in het algemeen worden in verband gebracht met een aantal potentiële voordelen voor de gezondheid, waaronder bescherming tegen hart-en vaatziekten en kanker. Vinson en zijn medewerkers analyseerde de anti-oxidant gehalte van meer dan 100 verschillende voedingsmiddelen, waaronder groenten, fruit, noten, kruiden, oliën en gemeenschappelijke dranken. De gegevens werden vergeleken met een bestaande database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw op de bijdrage van elk soort voedsel item. Op de gecombineerde basis van zowel anti-oxidanten per portie omvang en frequentie van de consumptie, kwam koffie uit de bus, zegt Vinson.

Bron: American Chemical Society

U kunt groene koffie eventueel hier bestellen:

Groene koffie extract

Één reactie op “Afvallen met een caffeïne dieet, bewezen!”

  1. Pieter zegt:
    23-12-11 om 15:22

    Snel afvallen met het drinken van koffie heeft bij iig geholpen. Pas echter wel op dat je niet teveel drinkt, want te veel caffeine is nou ook weer niet waar je op zit te wachten :)
    Voor afvallen d.m.v caffeine heb je tegenwoordig ook pillen!
    Groetjes!

Laat een reactie achter