Snel afvallen met het Dokter Frank dieet

Dokter FrankHet Dr. Frank dieet, ook wel het 1 kilo per week dieet genoemd, is ontwikkeld door Dr. Frank op basis van ruim 6 jaar wetenschappelijk onderzoek. Dr. Frank geeft aan dat je met dit dieet vet verbrandt en niet de spiermassa aantast, hiermee wordt het bekende jo-jo effect voorkomen.

Hoe werkt het Dr. Frank dieet precies?
De basis van het dieet bestaat uit een koolhydraatarm en een eiwtrijk dieet. Afvallen verloopt effectiever met een eiwitrijk dieet in combinatie met koolhydraatarme voeding. Eiwitten geven het verzadigd gevoel dat ervoor zorgt dat je vol zit en ze zorgen ervoor dat je geen spiermassa afbreekt tijdens het afvallen. Dit is essentieel omdat de spieren de grootste energie verbruikers (vetverbranders) zijn van het menselijk lichaam. De reden dat mannen eerder afvallen dan vrouwen is vanwege het feit dat mannen meer spiermassa hebben dan vrouwen.

Voordeel van het Dokter Frank dieet
Het Dr. Frank dieet zorgt ervoor dat je snel afvalt, maar ook dat het makkelijker wordt om die kilo’s eraf te houden. Dit komt door de 2 kernwaarden van het dieet:

  • De eiwitten die je consumeert zorgen ervoor dat het honger gevoel niet terugkomt.
  • Het dieet zorgt ervoor dat je vet verbrandt en niet je spiermassa afbreekt.

Dit houdt in dat dr. Frank dieet er niet alleen voor zorgt dat je afvalt, maar ook ervoor zorgt dat de behaalde resultaten worden behouden. Je behoudt je spiermassa en voorkomt het beroemde jojo- effect. Maar zoals met alle diëten is het belangrijk dat je naast het volgen van het dieet ook je levensstijl op een gezonde manier moet veranderen.

Richtlijnen Dr. Frank Dieet
Het is belangrijk een balans tussen de eiwitten en koolhydraten aan te houden. Let daarbij op het volgende:

  • Eiwitten: Het best kun je vis eten, maar als je vlees wilt eten, kies dan voor mager wit vlees, zonder vet. Omdat de eiwitten je het gevoel geven dat je vol zit, lukt het je meestal niet om daar veel van te eten. Bereid het stukje vlees of vis wel voor zonder paneermeel, dat zijn koolhydraten. Een ander mogelijkheid is om van kaas en groente een omelet te maken.
  • Vetten: Eet onverzadigde vetten, deze gezonde vetten zijn te vinden in noten, olijven, oliën, vis en avocado.
  •  Groenten: Er zijn vele groenten waaruit je kunt kiezen. Probeer geen peulvruchten, maïs en doperwten te gebruiken.
  •  Fruit: Fruit bevat van nature vruchtensuiker en dit zijn ook koolhydraten. Eet dus niet te veel fruit. Ondank dat fruit heel gezond is, is het niet bevorderlijk voor het dieet. Als je jouw streefgewicht behaald hebt kun je geleidelijk aan je fruitconsumptie opvoeren.
  •  Afwisseling: Afwisseling is erg belangrijk. Wees creatief en varieer in je keuzes.
  • Calcium: Het kan zijn dat het Dr. Frank dieet te weinig calcium bevat, voor de korte termijn is dat niet zo erg, maar let er op dat wanneer je het dieet langer dan 3 maanden gebruikt het verstandig is om een wat extra calcium in te nemen.

Wil je meer weten over het Dr. Frank Dieet? Gezond Afslanken adviseert je het volgende boek:

Laat een reactie achter