10 voordelen van groene smoothies

Wat is een groene smoothie? Waarom zijn er zoveel mensen enthousiast over?
Een groene smoothie is wanneer er groente gemengd wordt met een fruit smoothie. Een groente smoothie klinkt misschien niet zo lekker, maar het is erg makkelijk om de smaak van de groente te verbergen met zoet fruit. Groene smoothies zijn de meest voedzame maaltijd die er zijn. Het is de lekkerste manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen.

10 gezonde voordelen van groene smoothies:

1. Meer energie
Smoothies geven een krachtige boost aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en ander voedingsstoffen. Omdat je natuurlijke dingen eet in de meest optimale vorm om het te verteren worden de voedingstoffen beter opgenomen en zul je meer energie hebben.

2. Goede spijsvertering
Smoothies zorgen voor een goede spijsvertering en bevorderen de stoelgang. Schone darmen zijn één van de belangrijkste dingen die je voor je lichaam kunt doen. De darmen verwijderen de afvalstoffen en het verteerde eten.

3. Minder snoepen
Groene smoothies verminderen het verlangen naar zoete en zoute snacks. Je zult merken dat na een paar weken smoothies te hebben gedronken, je meer trek zult krijgen in gezonde dingen, zoals groente en fruit.

4. Mentale helderheid en concentratiegroene smoothie
Met een gezonder dieet komt grotere mentale helderheid en concentratie. Je bent alerter, hebt meer energie en bent minder gespannen. Je zult er een vrolijker mens door worden.

5. Afvallen
Je lichaam krijgt alle voedingstoffen binnen die het nodig heeft. Je zult minder ongezonde snacks eten, waardoor je zult afvallen.

6. Een betere huid
Wanneer je darmflora goed werkt, elimineert je lichaam alle afvalstoffen op een efficiënte manier. Meestal hebben mensen met acne of ander huidproblemen een onregelmatige darmflora. En wanneer de afvalstoffen je lichaam niet via de darmen kunnen verlaten, doen ze dat via een andere route, je huid. Door groene smoothies te drinken verbeter je de darmflora, dus ook je huid.

7. Krijgt meer zin in lichaamsbeweging
Je lichaam wordt graag gebruikt, maar verwerkt eten uit blik geeft ons niet de energie die we nodig hebben. Vervang dit eten met gezond eten zoals de groene smoothies en je lichaam zal barsten van de energie.

8. Sterker afweersysteem
Groene smoothies zijn rijk aan antioxidanten en fytonutriënten. Niet alleen geef je hiermee je lichaam de beste verdediging tegen ziektes, maar ook neem je een variëteit aan natuurlijk bestandsdelen op die essentieel zijn voor een optimale gezondheid.

9. Haar en nagels groeien sneller en sterker

10. Lekker en makkelijk te maken
Groene smoothies zijn makkelijk te maken je kiest één of meerdere groenten en een fruitsoort die je lekker vindt en stopt die in de blender.

 

Laat een reactie achter