9 tips voor gezond eten

Gezond eten tip 8: Voeg calcium toe voor sterke botten

gezond etenCalcium is het van de sleutel nutriënten die je lichaam nodig heeft om sterk en gezond te blijven. Het is een essentiële bouwsteen voor de gezondheid van je botten voor zowel mannen als vrouwen, ook heeft het vele ander functies.
Jij en je botten zullen baat hebben bij het eten van calciumrijk voedsel en zorg ook voor je dagelijkse dosis magnesium en vitamine D en K, voedingstoffen die calcium helpen zijn werk te doen.
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium is 1000mg, 1200 mg als je ouder dan 50 bent. Gebruik vitamine D en calcium supplementen als je deze nutriënten niet voldoende binnenkrijgt via je dieet.

Goed bronnen van calcium:

  • Zuivel: Zuivelproducten zijn rijk aan calcium in een vorm die makkelijk verteerd en geabsorbeerd wordt door het lichaam. Bronnen zoals melk, yoghurt en kaas.
  • Groente: Vele groenten, voornamelijk groene bladgroenten, zijn een rijke bron aan calcium. Probeer sterkers, postelein, broccoli, spruitjes, asperges en Chinese kool.
  • Bonen: Een andere rijke bron aan calcium. Probeer zwarte bonen, pintobonen, kidneybonen, witte bonen of gebakken bonen.

Laat een reactie achter