9 tips voor gezond eten

Gezond eten tip 3: Het is niet alleen wat je eet, maar hoe je het eet

gezond eten
Gezond eten is meer dan het eten op je bord, het is ook belangrijk hoe je denkt over eten. Gezonde eetgewoonten kunnen worden geleerd en het is belangrijk om het rustig aan te doen en na te denken over eten als voeding in plaats van iets dat je verorbert tussen vergaderingen door of onderweg in de trein.

 

  • Eet wanneer mogelijk met anderen. Eten in gezelschap heeft meerdere sociale en emotionele voordelen, en helpt bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. Voor de televisie of computer eten kan leiden tot gedachteloos overeten.
  • Neem de tijd om te kauwen en geniet van je maaltijden. Kauw je eten langzaam en geniet van elke hap. We zijn geneigd om snel ons eten naar binnen te werken en vergeten het te proeven . Zie het plezier van het eten weer in.
  • Luister naar je lichaam. Vraag jezelf of je echt honger hebt of drink een glas water om te zien of je honger of dorst hebt. Tijdens een maaltijd, stop met eten voordat je volzit. Het duurt een paar minuten voordat je hersens je lichaam vertellen dat het genoeg gegeten heeft, dus eet rustig.
  • Ontbijt en eet kleinere maaltijden gedurende de dag. Een gezond ontbijt kan je metabolisme opstarten en kleine gezonde malen gedurende de dag (in plaats van de standaard 3 grote maaltijden) houden je energie op peil en je metabolisme gaande.

Laat een reactie achter