9 tips voor gezond eten

Gezond eten tip 2: Bouw het op

Mensen denken vaak dat gezond eten en alles of niets beslissing is, maar de het fundament voor elke gezond dieet is moderatie. Ondanks wat bepaalde diëten beweren, hebben we allemaal behoefte aan een balans van koolhydraten, proteïne, vet, vezel, vitaminen en mineralen voor een gezond lichaam.

  • Zie bepaald eten niet als “verboden terrein”. Als je bepaald eten verbant , is het logisch dat je deze dan meer wilt en je zult jezelf als een mislukking zien als je aan de verleiding toegeeft. Als je houdt van zoet, hartig of ongezond eten, begin dan met het verkleinen van de porties en ze minder vaak te eten. Later zul je merken dat je minder naar ze hunkert of je zult ze zien als een gelegenheidssnack.
  • Denk in kleinere porties. Het formaat van de porties is de laatste tijd de pan uit gestegen, vooral in restaurants. Wanneer je uit eten gaat deel je voorgerecht met een vriend en supersize niks. Visuele prikkelingen helpen, gebruik thuis bijvoorbeeld kleinere borden en schep normale porties op.

Laat een reactie achter